Hantverkaregatan 4

1951-1952 byggdes det nuvarande hyreshuset i tre våningar samt källare. Det var svårt att få tag i byggmaterial då i efterdyningarna av andra världskriget. Ritningarna togs fram av ingenjör H. Johansson, Ljusdal. 1955 byggdes delar av källarvåningen om för att den skulle kunna fungera som affärs- och utställningslokaler för en bilfirma. I början på 1980-talet gjordes en omfattande renovering och ombyggnad på uppdrag av Alfred och Edvard Öhman AB enligt ett förslag från CA Olsson Byggare AB. Fasaderna tilläggsisoleras, får ny färgsättning och förses med nya balkonger. Ett fristående sophus byggs och man anlägger gånger, planterar träd och buskar.

Första ägaren var Konrad Wikner. Det övertogs sen av Urban Wikner som sålde det till Alfred och Edvard Öhman AB i början av 1980-talet.

Verksamheter som funnits i huset:
Svenska AB Gasaccumulator (1950-talets början),
Jonny Dahlströms bilfirma (1955-)
Frisersalong (1952-)
Gullringshus (1980-talet)
Noreen och Skyttners bilfirma (fram till 1990-talet)
Kurt Andersson Fastighetsservice (1990-talet-)
Anna-Lenas fotvård (2007-)
Palms Film och media (2008-2010)
Bostäder

Kontakta gärna oss om du har något att tillägga i fastighetens historia!